Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

Чи допоможуть новоприйняті постанови Кабміну вирішити питання пільгового перевезення громадян?!

Дата: 27.03.2018 12:58
Кількість переглядів: 608

      Серед усіх вагомих подій учорашнього дня хотілося б виокремити зустріч Засульського сільського голови Сергія Бондаренка з перевізникам, які до сьогодні не уклали з сільською радою договори на здійснення компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом: Русланом Мульченком (маршрути: «Лубни (Автомаш) – Лубни АС – Засулля (насіннєобробний завод)», «Лубни АС – Вищий Булатець»); Сергієм Боцманом (маршрути: «Лубни АС – Новаки – Войниха», «Лубни АС – Червоні Пологи»); Володимиром Остапенком – директором ТОВ «Спілка водіїв-підприємців Лубенщини» (маршрути «Лубни АС – П’ятигірці», «Лубни АС – Ісківці»).

      Присутні на зустрічі старости виконавчого комітету сільської ради Сергій Бачевський, Марія Шевченко, Марія Король, Валерій Ночовний, Ігор Яременко, начальник відділу соціального захисту населення Алла Дзюба та начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Олег Васецький вели з перевізниками мову про шляхи забезпечення права пільгових категорій громадян на безкоштовний проїзд автомобільним транспортом, одним з яких є компенсаційні виплати перевізникам, які можуть бути проведені сільською радою, за умови підписання відповідного договору. При цьому, порушувалися питання якості надання транспортних послуг, оновлення автотранспортного парку, обов’язкової видачі пасажирам проїзних документів – квитків.

      У ході діалогу сторони визнали, що швидше за все, напруга у даному питанні зникне лише тоді, коли громадяни, які користуються пільгами на проїзд, отримуватимуть їх у грошовій формі, у розмірі, встановленому облдержадміністрацією. Про ці нововведення, зокрема йдеться у постановах Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 196 «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» та № 197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах». Відповідно до вказаних постанов, орган місцевого самоврядування має прийняти рішення про надання пільг у грошовій формі, а облдержадміністрація, у двомісячний строк з дня набрання чинності постановою № 197 від 14 березня 2018 року, затвердити розмір щомісячної готівкової виплати у 2018 році. Окрім того, на зустрічі знову порушили питання відновлення транспортного сполучення сіл Оріхівського старостинського округу (Оріхівки, Матяшівки, Стадні, Крем’янки) з районним центром. Тому прийнято рішення звернутися до Лубенської райдержадміністрації, якій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 181 «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» надано повноваження щодо організації пасажирських перевезень на приміських маршрутах, які не виходять за межі території району.

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано