Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

Для розвитку сільського господарства на території Полтавської області діє «Програми розвитку та підтримки агарного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року»

Дата: 04.07.2019 13:59
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

Для розвитку сільського господарства на території Полтавської області діє «Програми розвитку та підтримки агарного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року»

Основні напрями програми:

Підвищення конкурентоздатності малого та середнього аграрного бізнесу.

  1. Галузь тваринництва.
  2. Галузь рослинництва.
  3. Технічне переоснащення.
  4. Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців.

 

  1. Галузь тваринництва

 

Розвиток тваринництва та рибництва пропонується:

  • Відшкодування витрат на проведення штучного осіменіння телиць та корів в ОСГ (особисте селянське господарство), фермерських господарствах, які утримують від 3 голів, шляхом повернення коштів у розмірі 100% вартості послуг та відшкодування вартості витрат на придбання вакцини для ветеринарного обслуговування хутрових тварин. За приріст поголів’я корів молочного напряму продуктивності власного відтворення у розмірі 3000 грн., на яку збільшено основне стадо на 1 жовтня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів молочного напряму продуктивності станом на 1 жовтня минулого року та за закуплені племінні телиці, нетелі або племінні корови молочного напряму продуктивності у розмірі 5000 грн. за кожну наявну закуплену голову.
  • Відшкодування витрат за придбаних корів, телиць, нетелів в розмірі 100% їх вартості соціальним закладам Полтавської області.
  • Відшкодування вартості придбання рибопосадкового матеріалу орендарям водних об’єктів (ФОП, ПП, фермерським господарствам), які уклали договори оренди водних об’єктів (додаткові угоди) з обласною державною адміністрацією, до 100% його вартості, але не більше 1,0 тис. грн. на один гектар водного об’єкту, використаного для зариблення водних об’єктів в поточному році.
  • Відшкодування вартості доїльного обладнання та обладнання для переробки, зберігання молока, обладнання для заготівлі та переробки кормів, обладнання для утримання хутрових тварин, ОСГ, фермерським господарствам, які утримують від 3 корів та (або) від 10 голів кіз, овець, та (або) від 100 голів хутрових тварин, шляхом компенсації витрат в розмірі 50 %, але не більше 50000 грн. на одне ОСГ, фермерське господарство.
  • Відшкодування вартості доїльного обладнання та обладнання для переробки, зберігання молока, обладнання для заготівлі та переробки кормів соціальним закладам Полтавської області в розмірі 100% його вартості.

Розвиток бджільництва:

  • Підтримка пасічників-початківців, випускників ліцензованих з даної спеціальності навчальних закладів області останніх трьох років випуску перед звітним, а також учасників бойових дій, мешканців Полтавської області, шляхом відшкодування 50% вартості матеріалів та обладнання для облаштування першої пасіки (вулики нові, медогонки), але не більше 30 тис. грн. на одну особу.
  • Відшкодування на закупівлю племінного матеріалу та створення племінних пасік для особистих селянських господарств, фізичних осіб підприємців, приватних підприємств, фермерських господарств, шляхом повернення 50% вартості племінного матеріалу, закупленого у суб’єктів племінної справи, але не більше ніж 20 тис. грн. на одну пасіку

 

 

2. Галузь рослинництва.

 

Розвиток садівництва та ягідництва:

 -          компенсація в розмірі 30% вартості витрат, що понесені на посадку плодово-ягідних насаджень та встановлення систем зрошення на площі не більше 2 га в розмірах:

•          за 1га яблуневого або грушевого саду не більше 40,0 тис. грн.;

•          за 1га кісточкових не більше 30,0 тис. грн.;

•          за 1га ягідника не більше 30,0 тис. грн.;

•          за 1 га встановлених систем зрошення не більше 20,0 тис. грн.;

•          за 1 га спорудження шпалери в садах не більше 25,0 тис. грн.;

•          за 1 га спорудження шпалери в ягідниках не більше 12,0 тис. грн.;

Пріоритетне право надається суб’єктам господарювання які придбали

посадковий матеріал плодово-ягідних культур у атестованих господарств Полтавської області, внесених до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

 

 

3. Технічне переоснащення.

 

А саме, компенсація в розмірі 30 % вартості придбаної в поточному році нової малогабаритної самохідної сільськогосподарської техніки виробленої в Україні (потужністю до 70 кВт), з урахуванням податку на додану вартість, фермерським господарствам, учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території Полтавської області.

 

4. Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців:

Надання переможцям конкурсу бізнес-планів, фінансової підтримки на платній та зворотній основі терміном до 5-ти років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 500,0 тис. грн, з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати до терміну надання кредиту не враховується) на такі цілі:

  • на витрати, пов’язані із розвитком садівництва, ягідництва, овочівництва, вирощування грибів, виробництва органічної продукції, вирощування лікарських рослин та нішевих культур;
  • на витрати, пов’язані із розвитком тваринництва (великої рогатої худоби, вівчарства, козівництва, кролівництва, птахівництва, равлики тощо) в т.ч. придбання суб’єктами господарювання племінних тварин, виробництва, заготівлі та переробки молока і м’яса, а також бджільництва і рибництва;
  • на витрати, пов’язані із розвитком сільського зеленого туризму;
  • новоствореним фермерським господарствам для започаткування господарської діяльності в рослинництві і тваринництві протягом всього терміну користування кредитом.

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано