Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

ДЕТІНІЗАЦІЯ ВІДНОСИН У СФЕРІ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 28.02.2020 08:39
Кількість переглядів: 746

Фото без опису

Попри роз’яснення у засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства, оформлення найманих працівників належним чином на сьогодні є серйозною проблемою. На даний час виплата заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота стали, на жаль, нормою життя. 

Працюючи легально, кожен працівник є соціально захищеним. Відсутність належно оформлених трудових відносин позбавляє працівника трудового та страхового стажу. У майбутньому наймана особа, яка, у свій час, не наполягла на легалізації власної праці, обов’язково матиме негативні наслідки. Такого працівника роботодавець може позбавити виплати заробітної плати двічі на місяць, оплати листа непрацездатності, вихідної допомоги у разі звільнення з ініціативи роботодавця, щорічної основної відпустки не менше 24 календарних днів, соціальної відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, додаткової відпустки та інших гарантій, передбачених законодавством, позбавити виплат у разі настання нещасного випадку під час виконання трудових обов’язків чи професійного захворювання та інших переваг задекларованої праці.

На виконання доручення Прем'єр-міністра України, даного за результатами наради щодо детінізації ринку праці та погашення заборгованості із заробітної плати від 14.02.2020 року, представниками Державної служби України з питань праці проводяться заходи роз’яснювального характеру щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та здійснюється контроль за додержанням роботодавцями  законодавства про працю.

Роль державної служби зайнятості в процесах легалізації зайнятості в Україні спрямована на створення сприятливих умов для детінізації заробітної плати та забезпечення соціальної захищеності працівників. 

Так, працівники Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості проводять ряд заходів.

Для безробітних проводяться семінари, де їм доноситься інформація щодо переваг легальної зайнятості. Для роботодавців проводяться тематичні семінари, на яких  проводиться інформаційна робота щодо негативних наслідків нелегалізованих робочих місць та можливості отримати фінансову підтримку в разі співпраці зі службою зайнятості.

З метою надання індивідуальних консультацій суб’єктам господарювання з питань дотримання законодавства про працю та зайнятість населення, державного  соціального страхування на випадок безробіття працівники Лубенської міськрайонної філії у співпраці з представниками територіальних органів Держпраці будуть і надалі відвідувати  роботодавців.  

Суб’єкти господарювання мають усвідомити неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин та дотримання вимог законодавств, а про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками й встановлення гарантій оплати їх праці.  Адже це не тільки захист прав найманих працівників, а і кошти бюджету, які можна використати на процвітання нашого міста та району.

 Автор матеріалу : начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Лубенської МРФ Полтавського ОЦЗ  Ковтун С.П.

 Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями pol.dcz.gov.ua та https://www.facebook.com/LubnyCZ


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано