Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

95-та окрема десантно-штурмова бригада (м. Житомир) запрошує на контрактну службу

Дата: 05.05.2020 08:42
Кількість переглядів: 587

Історія створення

   На підставі Директиви Генерального штабу Збройних Сил України від 12.12.1992 року почалося формування 95 Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Аеромобільних військ у м Суми.

   Згідно з наказом Міністра оборони України  від 1 лютого 1993 року було ухвалено перемістити формування 95 Навчального центру в м. Житомир на 4606 базу зберігання озброєння та техніки ППО. Навчальний центр комплектувався з офіцерів-десантників, які після проголошення незалежності України повернулися на рідну землю, а також із найкращих військовослужбовців інших родів військ, які висловили бажання служити в елітних військах Збройних Сил, та були придатні за станом здоров’я. Формування перших підрозділів закінчилось в липні 1993 року. З того часу з’єднання в повній мірі приступило до навчань військовослужбовців за планом бойової підготовки Аеромобільних військ.

Бойовий шлях АТО

   З березня 2014 року військовослужбовці 95 оаембр стали на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України від зовнішнього втручання ворога.

  В квітні 2014 року 95 оаембр здійснює марш своїм ходом у напрямку території проведення антитерористичної операції для протидії терористичній загрозі у східних регіонах України.

   Особовий склад приймав участь у звільненні міст Слов’янськ, Краматорськ, Лисичанськ та інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

  На початку серпня 2014 року, під час бойових дій на сході України, 95-та бригада здійснила найдовший рейд у військовій історії світу. За словами американського військового експерта Філіпа Карбера, вони прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських артилерійських батальйонів, які перебували вже на українській стороні кордону, забрали їхню зброю та успадкування, російські танки, проїхали аж до самого Луганська та повернулися до Слов’янська.

   Окремою сторінкою – участь підрозділів частини 95 оаембр у бойових діях в районі проведення Антитерористичної операції, можна виділити бої за донецьке летовище – Донецький аеропорт ім. Прокоф’єва та участь в боях за м Дебальцево. Підрозділи штурмових загонів утримували “коридор” під час виводу підрозділів АТО з району виконання завдань м. Дебальцево.

   На території окупованих районів Донецької та Луганської областей, «крилаті піхотинці» перебувають і досі, вони щохвилини виконують нові бойові завдання для підтримання миру, захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

   Понад 150 військовослужбовців частини є кавалерами ордену “За мужність” та понад 50 лицарями  ордену “Богдана Хмельницького”.

 Більше ніж 70 військовослужбовців нагороджені медаллю “Захисник Вітчизни”, а 7 військовослужбовців нашої частини отримали відзнаку “Іменна вогнепальна зброя”.

Переваги військової служби за контрактом

1. Щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців які проходять службу в бойових частинах

- для рядового сержантського складу від 11 500 до 17 000 грн.

- для офіцерського складу від 14 000 до 20 000 грн.

2. Можливість кар’єрного росту та гарантоване підвищення щомісячного грошового забезпечення у ході просування по службі.

Особи сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або проходять службу у військовому резерві, мають освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, направляються на курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності, з урахуванням потреби в офіцерах такої спеціальності можуть призначатися на посади, що підлягають заміщенню особами молодшого офіцерського складу, з подальшим присвоєнням офіцерського звання.

3. Можливість навчання.

Військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

4. Гарантована щорічна основна відпустка для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні становить:

- до 10 років - 30 календарних днів;

- від 10 до 15 років - 35 календарних днів;

- від 15 до 20 років - 40 календарних днів;

- понад 20 календарних років - 45 календарних днів.

Щорічна основна відпустка надається: із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Також можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів.

5. Безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я, а при їх відсутності чи у невідкладних випадках – медична допомога надається державними або комунальними закладами охорони здоров'я за рахунок Міністерства оборони України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

6. Вирішення житлового питання.

Постановка на квартирний облік з можливістю подальшого отримання службового та постійного житла. Компенсація витрачених коштів за піднайом житла для усіх категорій військовослужбовців.

7. Пенсійне забезпечення значно вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (а не при досягненні пенсійного віку);

8. Соціальний захист сімей військовослужбовців

Дружинам (чоловікам) військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби, виплачується за місцем роботи грошова допомога в розмірі середньомісячної заробітної плати при розірванні ними трудового договору у зв'язку з переведенням чоловіка (дружини) на службу в іншу місцевість.

При тимчасовій втраті працездатності листки непрацездатності оплачуються дружинам (чоловікам) військовослужбовців у розмірі 100 відсотків середньомісячної заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця щорічна основна відпустка за її бажанням надається у зручний для неї (нього) час одночасно із щорічною основною відпусткою військовослужбовця.

Місцеві ради надають позачергово місця дітям військовослужбовців, у дитячих закладах за місцем проживання.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця не підлягає звільненню за скороченням штату підприємства незалежно від форм власності.

9. Уразі участі в бойових діях, отримання статусу «учасник бойових дій» та пільги відповідно чинного законодавства.

10. 95-а ОДШБР надає додаткові стимули: кар’єрне зростання, участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки, можливість безкоштовного вивчення іноземної мови, забезпечення житлом у гуртожитках поліпшеного типу.

95-а ОДШБр запрошує до своїх лав бажаючих отримувати гідну платню і стати мужніми чоловіками та захисниками своєї Батьківщини громадян!

 

Бажаючих проходити військову службу за контрактом звертатися за адресою:

м. Лубни, вул. Монастирська 38, каб. № 26 або за тел. 095-423-73-39


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано