Кожну другу п"ятницю жовтня відзначають Всесвітній день яйця
У багатьох країнах світу в другу п'ятницю жовтня відзначають Всесвітній день яйця (World Egg Day) — свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок і яєчні. У 1996 році, в австрійській столиці - місті Відні відбулася чергова конференція «Міжнародної яєчної комісії» (International Egg Commission). Делегати конференції визнали за необхідне створити для яйця і його кулінарних похідних власне свято. Днем святкування цього смачного свята була обрана дата 2-а п'ятниця жовтня. «Міжнародна яєчна комісія» стверджує, що існує більше десятка причин для святкування «Дня яйця». Чимало країн, особливо, де птахівництво знаходиться на підйомі, з готовністю підтримали цю ідею. З того часу нове свято стало по-справжньому «всесвітнім».
Звичайно ж воно ще не стало офіційним святом для всіх без винятку шанувальників кулінарних страв, де одним з основних інгредієнтів є яйце. Але в цьому й нема потреби. Яйце і його похідні зараз активно використовуються не тільки в харчовій промисловості, але і в медицині, косметології, і навіть деякі будівельні технології не обходяться без використання цього благородного продукту. Яйця дуже корисні, але в міру, в розумних межах, допомагає навіть позбутися деяких хвороб. У яйці містяться антиоксиданти, мінерали і вітаміни, безліч інших необхідних організму поживних речовин.