Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

Підсумки проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Дата: 28.10.2020 13:34
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

   В  рамках Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у Засульській ОТГ провели профілактичний рейд. Мета рейду – запобігання дитячій бездоглядності, виявлення неповнолітніх, які не приступили до занять, обстеження умов проживання дітей в неблагополучних сім’ях та надання їм адресної допомоги. Спеціалісти служби у справах дітей спільно із фахівцями КЗ «Центр надання соціальних послуг Засульської сільської ради» та інспектором з ювенальної превенції сектору превенції патрульної поліції Лубенського відділу поліції  відвідали 34 сім’ї, в яких виховується 77 дітей.
Під час обстеження було перевірено наявність умов для отримання дітьми освіти, а саме, житлово-побутові умови проживання дітей, їх підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду, забезпеченість шкільною, спортивною формами, шкільним приладдям. З батьками проводилися роз’яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків в сфері отримання дітьми повної загальної середньої освіти, забезпечення потреб дітей відповідно їх віку та статі.
  В ході інспектування було виявлено 4 родини, які опинилися в складних життєвих обставинах, батьки ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків. На засіданнях комісії з питань захисту прав дитини були прийняті рішення щодо взяття цих сімей під соціальний супровід КЗ «Центр надання соціальних послуг Засульської сільської ради» для подолання складних життєвих обставин.
   Вжито заходи щодо надання гуманітарної допомоги у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону 145 дітям. Відповідно до Програми «Опікуємося освітою» у Засульській сільській раді на 2019-2020 роки, проведено виплати опікунам дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування на придбання спортивних костюмів для 30 дітей
   Питання щодо охоплення дітей навчанням перебуває під постійним контролем служби у справах дітей виконавчого комітету Засульської сільської ради.
   Підбивши підсумки, слід зазначити, що на сьогодні в Україні повна загальна середня освіта є обов’язковою, що передбачено вимогами ст. 53 Конституції України та ст. 29 Закону України «Про загальну середню освіту». Законодавство передбачило норму права, зокрема ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де на батьків за невиконання ними обов’язків щодо виховання та навчання своїх дітей накладається стягнення у вигляді штрафу або застосовується такий захід, як попередження. Саме батькам необхідно більше уваги приділяти своїм дітям та щоденно займатися і цікавитися їхнім життям, адже наслідки такої байдужості непоправні.


 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано