Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Засульська громада» (код ЄДРПОУ: 13955798) був реорганізований і увійшов до складу Лубенської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Засульська сільська рада - об'єднана територіальна громада
припинила діяльність, увійшла до складу Лубенської громади

12 листопада - Всесвітній день боротьби з пневмонією

Дата: 12.11.2020 13:36
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

   Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітня організація охорони здоров’я оголосили 12 листопада 2009 днем початку масштабної кампанії по боротьбі з дитячою пневмонією. ВООЗ і ЮНІСЕФ почали кампанію зі збору коштів, які підуть на лікування від цього захворювання дітей у десятках країн, що розвиваються, переважно в Азії та Африці.
   Пневмонія є одним з найбільш розповсюджених захворювань людини. В Європі на пневмонію в середньому хворіють 15 осіб на 1000 населення. В Україні, за даними академіка Ю. І. Фещенка, на пневмонію хворіють щороку від 40 до 50 тис. осіб. Загальні витрати на лікування хворих із пневмонією становлять понад 10 млрд доларів США. 
    Пневмонія може протікати, як самостійна хвороба і як ускладнення після перенесених хвороб. У випадках, коли запалення легенів не викликане інфекцією, зазвичай таке захворювання називають пневмонією. Пневмонія - інфекційне захворювання легенів, частіше за все воно вражає дітей, літніх людей та людей з ослабленою імунною системою.
Існує цілий ряд факторів в організмі людини, що сприяють розвитку інфекції:
- проблеми серцево-судинної системи;
- ослаблений імунітет;
- хронічні бронхіти;
- вплив екологічних факторів на дихальну систему;
- зловживання спиртними напоями та куріння;
- малорухомий тип поведінки (тривалий ліжковий режим);
- літній вік.
   Симптоми пневмонії: бактеріальна пневмонія у хворих, молодше 65 років, має властивість раптового прояву під час або після перенесеної інфекції верхніх дихальних шляхів (наприклад, застуда, грип тощо). До основних симптомів пневмонії відносять:
- кашель, при якому може виділятися харкотиння зеленуватого або іржавого (відтінком крові) кольору;
- лихоманка;
- задишка (часте поверхневе дихання);
- часте серцебиття;
- підсилюється на вдосі або кашлі біль у грудній клітці;
- загальна слабкість, швидка втомлюваність;
- можливі диспепсичні явища (нудота, блювота, діарея).
   Не бактеріальна пневмонія супроводжується субфебрильною температурою, задишкою, кашлем і відхаркуванням слизу. Симптоми в такому випадку розвиваються менш інтенсивно і прояви їх не такі виражені, як при бактеріальній пневмонії.
   Це захворювання є головною причиною смертності неповнолітніх у всьому світі. Щорічно воно забирає життя 1,4 млн дітей у віці до п'яти років. Це більше, ніж СНІД, малярія і кір разом узяті. Пневмонія поширена усюди, але найбільше від неї страждають діти в Південній Азії і в Африці. Втім, цю хворобу можна попередити за допомогою досить простих заходів, наприклад імунізації і правильного харчування та регулярних профілактичних оглядів.
   Відмінною профілактикою для пневмонії є відмова від шкідливої звички - куріння. Намагайтеся уникати контактування з людьми, у яких є інфекції дихальних шляхів, тому, що вони можуть послужити причиною розвитку пневмонії. Також «череваті наслідком» у вигляді пневмонії такі захворювання, як вітрянка і кір. Якщо Ви не хворіли на ці хвороби, то уникайте подібних інфекцій, вони можуть викликати ускладнення у вигляді пневмонії.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано